Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2014

Γιουβέτσι με μύδια στη γάστρα

Αγαπητοί τροφο-αναγνώστες μου (όσοι είστε τελωσπάντων...καλά να σας έχει ο Θεός) αυτή η συνταγή είναι αφιερωμένη στους απανταχού νηστεύοντες ανα τον κόσμο.
Εύκολο και αρκετά εντυπωσιακό φαγητό με επιλογή απο θαλασσινά.Όσοι βαρεθήκατε τα κρέατα αυτές τις μέρες να μια καλή επιλογή.



Υλικά (3-4 άτομα)

1/2 κιλό μύδια καθαρισμένα και καλά πλυμμένα
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 σφηνάκι ούζο
3 κ.σ. πάστα πιπεριάς ή πελτέ ντομάτας
2 σκελίδες σκόρδο
1 ποτ.ελαιόλαδο
1 1/2 κούπα κριθαράκι
μισό λέμονι
2 μανιτάρια φρέσκα
6 ελιές (φιλέτα)
μαιντανό
αλάτι,πιπέρι, μπόλικη ρίγανη
τζίντζερ




Εκτέλεση

Αφού καθαρίσουμε και πλένουμε πολύ καλά τα μύδια μας απο τυχόν υπολείμματα άμμου, τα αφήνουμε με λίγο αλάτι για περίπου 10 λεπτά να στεγνώσουν.Μετά σωτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το φρέσκο κρεμμύδι που έχουμε ψιλοκόψει και μόλις μαραθεί ρίχνουμε και το σκόρδο.
Στη συνέχεια σειρά έχουν τα μύδια μας.Μόλις και αυτά κοκκινίσουν απο το κακό τους και απο την φωτιά τα σβήνουμε με το ούζο για να τα "παραπλανήσουμε" και να τα μεθύσουμε και ρίχνουμε την πάστα πιπεριάς.

Ρίχνουμε τα μανιτάρια κομμένα στα 4,τις ελιές ψιλοκομμένες και ανακατεύουμε για λίγη ώρα.
Μόλις αφρίσουνε απο θυμό τα μύδια,ρίχνουμε την ρίγανη,το αλάτι, το πιπέρι και το τζίντζερ.
Και λίγο πριν το τέλος βάζουμε σαν τελευταίο βήμα το μαιντανό,το κριθαράκι,το λεμόνι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Τα ρίχνουμε όλα αυτα σε μια γάστρα.Το νερό (όσο χρειάζεται) θα έρθει να συμπληρώσει τη συνταγή μας και να δώσει ζωή στο κριθαράκι.

Στους 200 βαθμούς με αέρα για περίπου 40 λεπτά.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου