Μαύρα λάχανα σαλάτα με κοτόπουλο σκορδάτο
Και ναι μετά από χρόνια και καιρούς,ήρθα ξανά με νέα συνταγή με άρωμα πόντου αλλά σε σύγχρονο φόντο.Ας μπούμε στο ψητό όμως...
Υλικά (4 άτομα)
1 μαύρο λάχανο (κοντά στα 400γρ.)
3 καρότα
1 φλ.καφέ ελαιόλαδο
3 φιλέτα κοτόπουλο (από μπούτι)
1 λεμόνι
4 κουτ.σούπας μαγιονέζα
αλάτι,πιπέρι
μισό ματσάκι μαιντανό
για την μαρινάρα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κουτ.σούπας πελτέ ντομάτας
πάπρικα,πιπέρι,λίγο μπούκοβο,ρίγανη
1 κούπα.καφέ ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε ένα μπωλ βάζουμε τα υλικά της μαρινάρας και βάζουμε μέσα το κοτόπουλο.Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.
Πλένουμε πολύ καλά 3-4 φορές τα λάχανα και ένα ένα τα φύλλα.Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά.Τρίβουμε τα καρότα στον τρίφτη.Στη συνέχεια κόβουμε σε λωρίδες το λάχανο και ανακατεύουμε με το καρότο.Ψιλοκόβουμε και το μαιντανό και το προσθέτουμε και αυτό.
Σε ένα άλλο σκεύος ανακατεύουμε το λάδι,αλάτι πιπέρι,μαγιονέζα και τον χυμό από το λεμόνι.Ανακατεύουμε και περιχύνουμε τη σαλάτα μας.
Αφού πέρασαν οι 4 ώρες,ψήνουμε το κοτόπουλο στους 180 για 40-50 λεπτά.
Υλικά (4 άτομα)
1 μαύρο λάχανο (κοντά στα 400γρ.)
3 καρότα
1 φλ.καφέ ελαιόλαδο
3 φιλέτα κοτόπουλο (από μπούτι)
1 λεμόνι
4 κουτ.σούπας μαγιονέζα
αλάτι,πιπέρι
μισό ματσάκι μαιντανό
για την μαρινάρα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κουτ.σούπας πελτέ ντομάτας
πάπρικα,πιπέρι,λίγο μπούκοβο,ρίγανη
1 κούπα.καφέ ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά 3-4 φορές τα λάχανα και ένα ένα τα φύλλα.Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά.Τρίβουμε τα καρότα στον τρίφτη.Στη συνέχεια κόβουμε σε λωρίδες το λάχανο και ανακατεύουμε με το καρότο.Ψιλοκόβουμε και το μαιντανό και το προσθέτουμε και αυτό.
Σε ένα άλλο σκεύος ανακατεύουμε το λάδι,αλάτι πιπέρι,μαγιονέζα και τον χυμό από το λεμόνι.Ανακατεύουμε και περιχύνουμε τη σαλάτα μας.
Αφού πέρασαν οι 4 ώρες,ψήνουμε το κοτόπουλο στους 180 για 40-50 λεπτά.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου