Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

χυλοπιτες με πανσετα

Μια συνταγή άκρως χωριάτικη - ειδικά αν βρείτε πανσετα απο ντόπια κτηνοτροφική μονάδα - ιδανική για τους χειμερινούς μήνες αφού σας εφοδιάζει με πλούσια θρεπτικά συστατικά και....αρκετά βαριά!!


Υλικά (2 άτομα)

250γρ. πανσέτα λεπτοκομένη
400γρ. χυλοπίτες
4 μανιτάρια champion
1 κουτ.σούπας χυμό ντομάτας
2 σκελίδες σκόρδο
60γρ.φρέσκο βούτυρο
χοντρό αλάτι,πιπέρι,ρίγανη και καπνιστή πάπρικα
ελαιόλαδο


Εκτέλεση

Μαρινάρουμε για 2 ώρες τις πανσέτες με πιπέρι,καπνιστή πάπρικα και ελαιόλαδο.
Αφού περάσουν οι 2 ώρες τις ψήνουμε σε σχαροτήγανο ή ακόμα και στον φούρνο,χωρίς να προσθέσουμε λάδι!
Μόλις ψηθούν καλά,τότε τις αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο και τις κόβουμε σε κυβάκια.
Βράζουμε το νερό μας αλατισμένο για να "εισέλθουν" οι χυλοπίτες.Τις βράζουμε λοιπόν για περίπου 7-8 λεπτά αλλά  να κρατάνε λίγο.


Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα τις πανσέτες μαζί με λίγο απο το λάδι που έβγαλαν όταν ψήθηκαν.Βάζουμε και τα μανιτάρια και λίγη ακόμα πάπρικα.Στη συνέχεια βάζουμε τον χυμό ντομάτας,την ρίγανη το σκόρδο και λίγο αλάτι ακόμα.Αφήνουμε για 5 λεπτά να πάρει μια με δυο βράσεις.

Στο τέλος ρίχνουμε και τις χυλοπίτες και ανακατεύουμε.

Καλή όρεξη!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου