Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2014

Τσιπουρα με πατατες στο φουρνο

Υλικα
2 τσιπουρες
1/2 κιλο πατατες
1 λεμονι
                                                    1 φλ.καφε ουζο
                                                    1 ματσακι μαιντανο ψιλοκομμενο
                                                    1 ποτ.ελαιολαδο
                                                     αλατι,πιπερι
                                                     ριγανη,κυμινο

Εκτελεση
Καθαριζουμε και πλενουμε καλα τις τσιπουρες.Πλενουμε επισης καλα τις πατατες,χωρις ομως να τις καθαρισουμε.Αλατοπιπερωνουμε τα ψαρια μας και αφου βγαλαμε τα εντοσθια,τοποθετουμε μεσα λιγο απο το μαιντανο και το υπολοιπο απο πανω.Απλωνουμε λιγο απο το ελαιολαδο πανω σε αυτα και ριχνουμε επισης πιπερι.Τα βαζουμε στο ταψακι με λιγο λαδι στον πατο.Πανω τους βαζουμε φετες απο το λεμονι οπως και στο εσωτερικο μαζι με το μαιντανο.Ψηνουμε στους 170 βαθμους για 30 λεπτα περιπου.
Κοβουμε τις πατατες σε μπουκιες.Ριχνουμε απο πανω το υπολοιπο ελαιολαδο,το πιπερι,αλατι,ριγανη και το κυμινο.Ανακατευουμε και ριχνουμε στο τελος το ουζο.Τις βαζουμε κατοπιν σε μια γαστρα.Ψηνουμε στους 180 βαθμους ηια 30 λεπτα και λιγο πριν τα σερβιρουμε αφαιρουμε το καπακι απο τη γαστρα και το αφηνουμε στο φουρνο,αφου τον εχουμε σβησει πρωτα!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου