Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2014

Κοτόπουλο TRILOGY

Εδω εχουμε 3 διαφορετικα ειδη παρασκευης κοτοπουλου
1) Κοτοπουλο με παστουρμα
1 φιλετο κοτοπουλο
4 φετες παστουρμα
1/2 μικρο κρεμμυδι κομμενο σε ροδελες
ριγανη
2 κουτ.σουπας ελαιολαδο
1 κουτ.γλυκου βουτυρο ελαιολαδου
Αφου μαριναραμε το κοτοπουλο για περιπου 1-2 ωρες,το τυλιγουμε με τις φετες παστουρμα και το σωταρουμε στο βουτυρο μεχρι να παρει ενα ελαφρυ χρυσο χρωμα.Κατοπιν παιρνουμε ενα κομματι αλουμινοχαρτο,αλοιφουμε μια μικρη επιφανεια με το ελαιολαδο και βαζουμε πανω μερικες ροδελες κρεμμυδιου.Τοποθετουμε πανω σε αυτα το κοτοπουλο και τη ριγανη και απο πανω το υπολοιπο κρεμμυδι.Τυλιγουμε και ψηνουμε στο φουρνο για περιπου 25 λεπτα στους 180.
2) Τουρτα κοτοπουλου με φετα
2 φιλ. κοτοπουλου
70γρ.φετα
30γρ.κασερι
μιση κοκκινη πιπερια
λιγο ελαιολαδο
λιγο βουτυρο ελαιολαδου
παπρικα,δεντρολιβανο
Σωταρουμε τα φιλετα μας στο βουτυρο.Μολις ροδοκοκκινισουν τα αποσυρουμε απο τη φωτια.Απλωνουμε ενα μικρο κομματι αλουμινοχαρτο και αλοιφουμε την επιφανεια με το ελαιολαδο.Βαζουμε το ενα φιλετο,ριχνουμε παπρικα και βαζουμε τη φετα,τη πιπερια και το κασερι.Απο πανω τοποθετουμε προσεκτικα το αλλο φιλετο και πασπαλιζουμε με δεντρολιβανο.Το κλεινουμε καλα και φουρνιζουμε για 20 λεπτα περιπου στους 180-190.
3) Κοτοπουλο με πιπερια φλωρινης
1 φιλ.κοτοπουλο
1 πιπερια φλωρινης
μισο κρεμμυδι σε ροδελες
μιση πιπερια πρασινη σε λωριδες
λιγο ελαιολαδο
λιγο βουτυρο ελαιολαδου
λιγο μαιντανο ψιλοκομμενο
Σωταρουμε το φιλετο στο βουτυρο και μολις κοκκινισει ελαφρα το βγαζουμε απο τη φωτια.Στρωνουμε λιγο αλουμινοχαρτο και αλοιφουμε με το ελαιολαδο.Βαζουμε τα κρεμμυδια και απο πανω το κοτοπουλο.Βαζουμε και πανω απο το φιλετο τη πρασινη πιπερια.Οπως ειναι η πιπερια φλωρινης,την ανοιγουμε σαν να ειναι ενα φυλλο και τη βαζουμε πανω στο κοτοπουλο.Στο τελος ριχνουμε το μαιντανο και κλεινουμε το αλουμινοχαρτο.Ψηνουμε στους 180 για 25 λεπτα περιπου.
* για τη μαριναρα θα χρειαστουμε....ελαιολαδο,πιπερι,μουσταρδα και ριγανη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου