Όλοι παντού και πουθενά κανένας

Κάθε πόνος και καημός και .......κάθε κανάλι και μάγειρας...


     Πλύση εγκεφάλου μας έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια όλοι οι τηλε-μάγειρες που εμφανίζονται και εξαφανίζονται σε τοπικά και μη τοπικά κανάλια.¨Ασε που φυτρώνουν εκεί που δεν τους σπέρνεις...
Τι θέλεις να γίνεις παιδί μου όταν μεγαλώσεις?....να μαγειρεύω στην Μενεγάκη θέλω μαμά (μπας και δω καμιά άσπρη μέρα, απαντά το ανερχόμενο κουζινάστερο!!!


     Ειδικοί, εμπειρογνώμονες και κάθε είδους επιστήμονες εμφανίζονται να σούπερ αναλύσουν τα αυγά μάτια που έκανε ο μάγειρας τους.Εμπρός στο δρόμο που άνοιξε αυτή η αγία και μεγάλη χάρη τη; Βέφα!Έδωσε το έναυσμα για να ξεκινήσει ένας άτυπος χορός των τσιγγάνων με επάξιους διαδόχους της...αλλα φυσικά κανείς δε μπορεί να φτάσει τον δάσκαλο.Εκτός και αν αρχίσει να υπερκαλύπτει όλα τα εμφανή σημεία του σωματός του με καράτια...


     Το κακό ή το καλό από την άλλη όμως είναι ότι όοοολοι αυτοί βρίσκουν υποστηρικτές και φανατικούς.Ο καθένας έχει το  δικό του κοινό να βαράει παλαμάκια και να τον εκθειάζει.Κάποτε ήταν ένας Τσελεμεντές που άλλαξε μέσα από γεγονότα όλο το ρου της ελληνικής γαστρονομίας,τώρα έχουμε την κυρά Αργυρώ, τον κυρ Μήτσο κ.ο.κ. Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που προσπαθούν απεγνωσμένα να γίνουν γνωστοί...για να λένε στο δρόμο όσοι τους αναγνωρίζουν "α να αυτός ο μάγειρας που έκανε παππουτσάκια στην τιβι"...χάνουμε το νόημα εγώ λέω. Τα 15 λεπτά διασημότητας που αντιστοιχούν στον καθένα μας, έγινε 2 χρόνια.Ευτηχία δίχως ευ τελικά για όλους όσους έχουν όνειρα απατηλά.


    Δε ξέρει που να πρωτοκοιτάξει η μέση Ελληνίδα όταν την βομβαρδίζουν νύχτα μέρα οι οσκαρικοί  μάγειρες με αυτόβουλη πείρα και πολλά χρόνια εμπειρίας ...πάνω σε καλάμι.Όχι ο ένας το κάνει έτσι, όχι ο άλλος το κάνει καλύτερα και βάζει λιγότερο αλάτι και μαγειρεύει πιο υγιεινά και πάει λέγωντας.


Ας σκεφτούμε τι βλέπουμε και τι αποδεχόμαστε για να πάψουν και αυτοί να υπάρχουν

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις