Σάββατο, 17 Ιανουαρίου 2015

Φασολάκια με κοτόπουλο και ελιές

Κάτι διαφορετικό με μια μικρή πινελιά μοντερνισμού για να ξεφύγουμε απο τα κλασσικά χωρίς να χάσουμε την παραδοσιακή γεύση.



Υλικά (2 άτομα)

1 στήθος κοτόπουλο
400γρ. φασολάκια πλατιά
2 μικρά ξερά κρεμμύδια
4 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
3 κουτ.σούπας φρέσκια τριμμένη ντομάτα
1 ποτ.κόκκινο κρασί
6 πράσινες ελιές
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση


Καθαρίζουμε και πλένουμε τα φασολάκια.
Αλατίζουμε, πιπερώνουμε και ρίχνουμε ρίγανη στο κοτόπουλο.Κατόπιν το ροδίζουμε στη μισή ποσότητα απο το λάδι μας μέχρι να θωρακιστεί και να δημιουργήσει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.σβήνουμε με το χυμό απο το λεμόνι και το κρασί.
Μόλις είναι έτοιμο το κοτόπουλο, το αφαιρούμε απο το τηγάνι και προσθέτουμε στην αρχή τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν και ύστερα τα φασολάκια.Ρίχνουμε νερό μέχρι να καλυφθούν τα φασολάκια. Μετά τη ντομάτα,το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και τις ελιές ολόκληρες.

Αφήνουμε να βράσουν τα φασολάκια για περίπου 5-6 λεπτά και στη συνέχεια βάζουμε πάνω απο αυτά και το κοτόπουλο.
Συνεχίζουμε την βράση για περίπου 40 λεπτά, ελέγχοντας συνέχεια μην τελειώσει το νερό απο το φαγητό μας.Αν αυτό συμβεί συμπληρώνουμε.







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου