Κυριακή, 18 Ιανουαρίου 2015

Ρεβυθόσουπα

Υλικά

250γρ. ρεβύθια
Μισό ματσάκι μαϊντανό
Μισό ποτήρι ελαιόλαδο
150γρ. στραγγιστό γιαούρτι
Ταμπάσκο Κόλιανδρο σπόρους
2 λεμόνια
1 κ.γ. σόδα
Αλάτι,πιπέρι,ρίγανη




Εκτέλεση

Βάζουμε τα ρεβύθια σε νερό με τη σόδα για ενα βράδυ.Κατόπιν τα βράζουμε και αν αφρισουν πετάμε το νερό αφού τα στραγγισουμε και τα βράζουμε σε καινούργιο.
Τα βράζουμε για 1 ωρα περιπου με τους σπόρους κολιαντρου σε μέτρια φωτιά.
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.Ανακατεύουμε το γιαούρτι,το Ταμπάσκο,αλάτι,πιπέρι,ριγανη και το χυμό απο τα λεμονια με σύρμα.
Ρίχνουμε αυτό το μίγμα στα ρεβύθια αφού βρασουν για 40 λεπτα.Αφήνουμε να βράσει για αλλα περιπου 20 λεπτα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου