Ορεκτικά και άλλα

Πολλές φορές βρεθήκαμε στη δύσκολη θέση να θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που καλούμε ενίοτε στο σπίτι μας για οποιαδήποτε λόγο, είτε είναι κάποια γιορτή είτε όχι και δεν ξέρουμε τι να ετοιμάσουμε.Η εύκολη λύση...πίτσα και όσα παίρνει ο άνεμος!!
Φυσικά υπάρχουν ιδέες πολλές αρκεί να έχεις όρεξη εσύ και όχι ο πιτσαράς της γειτονιάς σας...

1. Ρολάκια μελιτζάνας με χοιρινή τηγανιά
Τηγανίζουμε ελαφρά τις λεπτές φέτες της μελιτζάνας.Φτιάχνουμε την τηγανιά όπως ξέρουμε χωρίς καθόλου υγρά στο τέλος.Στη συνέχεια τυλίγουμε την κάθε φέτα μελιτζάνας με μια φέτα μπέικον και ενα κομμάτι χοιρινο.Τα βάζουμε στο φούρνο για περίπου 10 λεπτά.

2. Σουβλάκια λαχανικών
Κόβουμε σε ίσα μέρη πιπεριά,κασέρι,μανιτάρι (ελαφρά ποσαρισμένο με λίγο σκόρδο) και αγγούρι.Τα περνάμε σε ξυλάκια και έτοιμα.

3. Ατομικά πιττάκια με ροκφόρ και μορταδέλα
Παίρνουμε έτοιμο φύλλο κρούστας και το κόβουμε σε μικρά ίσα μέρη.Ανακατεύουμε το ροκφόρ, την μορταδέλα (ψιλοκομένη), ένα αυγό και φρέσκο μαιντανό.Βάζουμε απο λίγο σε κάθε κομμάτι φύλλου και τυλίγουμε σε τριγωνικό σχήμα κατα προτίμηση.Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.

4. Σκορψωμάκια
Ετοιμάζουμε ζυμάρι για ψωμί και το εμπλουτίζουμε με μπόλικο σκόρδο,ρίγανη και δυόσμο.

5. Πιτές ατομικές με ντομάτα και βασιλικό
Έχουμε έτοιμες πίτες που κάνουμε σάντουιτς.Τις λαδώνουμε ελαφρά και βάζουμε πάνω ντομάτα σάλτσα,ρίγανη,βασιλκό φρέσκο και μοτσαρέλα σε κυβάκια.Τα βάζουμε στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά.

6. Κροκέτες (κάθε είδους)
Με τυριά, με πατάτα και δυόσμο,με παστουρμά, με μανιτάρια και κολοκυθάκια κ.α.

7. Μανιτάρια σε κουρκούτι
Παίρνουμε μανιτάρια champion μικρά.Ετοιμάζουμε ένα κουρκούτι με μπύρα,αλεύρι,λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι και θυμάρι.Βουτάμε τα μανιτάρια στο μείγμα και τηγανίζουμε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις