Κυριακή, 15 Μαρτίου 2015

Φάβα με θυμάρι και χωριάτικο λουκάνικο


Υλικά

2 χωριάτικα λουκάνικα
350γρ. φάβα κανονική
2 ξερά κρεμμύδια μεγάλα
2 κουτ.σούπας ξερό θυμάρι
λίγα κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
2 φύλλα δάφνη
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
5 αποξηραμένα βερύκοκα







Εκτέλεση

Ξεπλένουμε 3-4 φορές την φάβα και την βράζουμε για 1 ώρα περίπου μέχρι να χυλώσει καλα.Κατα τη διάρκεια την ξαφρίζουμε περιοδικά.

*Θέλει προσοχή η φάβα γιατί φουσκώνει πολύ εύκολα.

Ρίχνουμε μέσα τη δάφνη, το ένα κρεμμύδι στα τέσσερα κομμένο και λίγα κομμάτια απο το λουκάνικο για να αρωματίσουμε τη φάβα μας ελαφρά.Την αφήνουμε να βράσει.
Μόλις βράσει την αποσύρουμε απο την φωτιά και αφαιρούμε την δάφνη.

Κόβουμε σε ροδέλες το λουκάνικο και το σωτάρουμε με πολύ λίγο ελαιόλαδο.Αφαιρούμε στη συνέχεια το λουκάνικο απο το τηγάνι.Αφού έχουμε κόψει το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες, το ρίχνουμε στο τηγάνι που τηγανίσαμε νωρίτερα το λουκάνικο.Προσθέτουμε και το ξερό θυμάρι,όπως επίσης και λίγο ελαιόλαδο ακόμα.Ρίχνουμε και τα ψιλοκομμένα βερύκοκα και τα αφήνουμε να "μαραθούν" για λίγο.
Στη συνέχεια τα ρίχνουμε αυτά μέσα στη φάβα μαζί με το φρέσκο θυμάρι και με ραβδομπλέντερ την πολτοποιούμε να γίνει ένας όμορφος κιτρινωπός πουρές.

Σερβίρουμε και καλή όρεξη..!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου