Τετάρτη, 15 Απριλίου 2015

Κουνουπίδι αυγολέμονο με μανιτάρια και σέλινο

Υλικά

1 κουνουπίδι μικρό
3 μανιτάρια μεγάλα (champion)
1 ματσάκι σέλινο
ελαιόλαδο
αλάτι,πιπέρι
δάφνη
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
εστραγκον
ρίγανη
1 λεμόνι

Για το αυγολέμονο:
2 αυγά
ελαιόλαδο
2 λεμόνια



Εκτέλεση

Σοτάρετε το κουνουπίδι στο λάδι μέχρι να πάρει χρώμα.Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί ριχνουμε τα μανιτάρια κομμένα σε μεσαία κομμάτια.Ρίχνουμε στη συνέχεια 2 ποτήρια νερό και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 10 λεπτά περίπου.
Ψιλοκόβουμε το σέλινο και το ριχνουμε αφού περάσουν τα 10 λεπτά.Προσθέτουμε τη δάφνη και το αλατοπίπερο.
Χτυπάμε σε ένα μίξερ τη μουστάρδα,το εστραγκον και το χυμό από το λεμόνι.Στη συνέχεια το ριχνουμε και αυτό στο φαΐ μας.Αν χρειαστεί συμπληρωνουμε με νερό.Αφήνουμε να βράσει για άλλα 5 λεπτά περίπου.

Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.Χτυπάμε στην αρχή τους κρόκους με λίγο λάδι και κατόπιν κάνουμε με τα ασπράδια και το χυμό από τα λεμόνια μια σφιχτή μαρέγκα.Ανακατεύουμε μετά τους κρόκους με τα ασπράδια και σιγά-σιγά ριχνουμε ζωμό από τα φαγητό μας.
Στο τέλος ριχνουμε το αυγολέμονο στο φαγητό μας και απλά ανακινουμε την κατσαρόλα...χωρίς να ανακατέψουμε το φαΐ!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου