Τρίτη, 5 Μαΐου 2015

Τόπος & Παράδοση: Θεσσαλονίκη

Στα στενά της πόλης κρύβονται οι μυρωδιές της ιστορίας.Μια μίξη από κουλτούρες και πολιτισμούς που πέρασαν και άφησαν το στίγμα τους.Κύρια επιρροή η τούρκικη κουζίνα.


- Κουλούρι Θεσσαλονίκης (το φημισμένο)
Ζεστό και αχνιστό είναι το ιδανικό πρωινό βάση τους κορυφαιούς διατολόγους.

- Μπουγάτσα
Αν και δεν είναι αμιγώς λιχουδιά απο την Θεσσαλονίκη,απο πολλούς όμως εχεί συνδυαστεί το όνομα της πόλης με αυτό το γλύκισμα.Συνήθως πρωινές ώρες καταναλώνεται με πλήθος ποκιλίας στη γέμιση της.Τυρι,κρέμα,σπανάκι,κιμά και διάφορες άλλες γεύσεις συμπληρώνουν αυτό το τοπικό έδεσμα.

- Ροξάκια

- Καζάν Τιπί
Η κρέμα απο γνήσιο βουβαλίσιο γάλα με την καραμελωμένη κρούστα στην κορυφή.

- Τρίγωνα Πανοράματος
Κανείς δεν περίμενε μετά την εμφάνιση τους το 1960 θα γινόταν το σήμα κατατεθέν της πόλης.

- Σουτζουκάκια σμυρνέϊκα

- Λαχανοντολμάδες

- Σαρδέλες στη σχάρα

και άλλα πολλά ....

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου