Τρίτη, 1 Μαρτίου 2016

Τόπος & Παράδοση: Λάρισα & Βόλος


     -  Λάρισα

Ένας κάμπος γεμάτος απο αγαθά και τοπικά προιόντα που προβάλλουν την πλούσια κληρονομιά της.Εύφορη γη.

Λαχανικά με γραβιέρα,τσιτσίραβλα, μανούρι ψητό είναι μερικά απο τα τοπικά πιάτα της περιοχής.



Τσιτσίραβλα

Φρέσκος βλαστός φιστικιάς σε συνδυασμό με καρότα σιναπόσπορο και παρθένο ελαιόλαδο Μας δίνουν ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα που συνοδεύει μεζέδες για το τσίπουρο, τα όσπρια, ή τη ντοματοσαλάτα. 



  - Βόλος

το Πήλιο, γνωστό για το σπετζοφάι, το μπουρμάρι, τον κρασάτο κόκκορα, το χοιρινό με κυδώνια, τους ριγανοκεφτέδες, τα γεμιστά κολοκυθολούλουδα, τα άγρια μανιτάρια, τις φτέρες, τα κρίταμα, τα τσιτσίραβλα, όλα μαγειρεμένα με το υπέροχο λάδι των Πηλιορείτικων ελαιώνων

Στις παραλίες, τα φρέσκα ψάρια είναι στην πρώτη ζήτηση. Στις ψαροταβέρνες, τα θαλασσινά και το "άγιο τσιπουράκι" αποτελούν μια μεγάλη πρόκληση των διακοπών.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου