κεικ με ταχινι και πορτοκαλι
Υλικά
- ταχίνι: 1 φλιτζάνι του τσαγιού
- πορτοκάλι: 1 φλιτζάνι του τσαγιού, φρεσκοστυμμένο χυμό
- ζάχαρη: 1 φλιτζάνι του τσαγιού
- νερό: 1 φλιτζάνι του τσαγιού
- καρυδόψιχα: 1 φλιτζάνι του τσαγιού, χοντροκομμένη
- μαύρη σταφίδα: 1 φλιτζάνι του τσαγιού
- ξανθή σταφίδα: 1 φλιτζάνι του τσαγιού
- μέλι ή μαρμελάδα πορτοκαλιού: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
- Φαρίν Απ: 1
- σόδα: 1 κουταλάκι του γλυκού
- κανέλα: 1 κουταλάκι του γλυκού
- γαρίφαλο: λίγο
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και το ταχίνι μέχρι να ομοιογενοποιηθούν. Ρίχνουμε το νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Σε ξεχωριστή λεκάνη ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά. Τα ενώνουμε με το μείγμα του ταχινιού και ξανανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε σε λαδωμένη φόρμα το κέικ και το ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 40 -45 λεπτά.
www.onmed.gr
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου