Παρασκευή, 8 Απριλίου 2016

ΠΡΑΣΙΝΗ ΦΑΒΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ



Υλικά

2 μπούτια κοτόπουλου
500 γρ. φάβα πράσινη
μισό κρεμμύδι
1 φλ.καφέ ελαιόλαδο
1 κολοκυθάκι
1 κουτ.σουπας βούτυρο
δεντρολίβανο
ρίγανη, κάρυ
αλάτι, πιπέρι





Εκτέλεση

Μαρινάρουμε τα μπούτια με ελαιόλαδο,πιπέρι,ρίγανη,λίγο αλάτι και κάρυ. Τα αφήνουμε στην άκρη και ξεκινάμε την φάβα.

Πλένουμε πολύ καλά την φάβα 3-4 φορές.Στη συνέχεια την βράζουμε μαζί με το κολοκυθάκι που έχουμε κόψει σε κύβους και το δεντρολίβανο.Αφήνουμε να βράσει περίπου 1 ώρα μέχρι να χυλώσει  καλά και ταυτόχρονα ξαφρίζουμε συνέχεια.ΠΡΟΣΟΧΗ στην φάβα μπορεί να κολλήσει πολύ εύκολα και μπορεί να λερώσει επίσης την κουζίνα την ώρα που βράζει.Γι'αυτο την βράζουμε σε σιγανή ένταση και οχι γεμάτη την κατσαρόλα με νερό (συμπληρώνουμε νερό όταν χρειάζεται)

Αφού πέρασε η 1 ώρα βρασίματος,ρίχνουμε την φάβα στο μπλέντερ.Την ξανα ρίχνουμε μετά πάλι στην κατσαρόλα και ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.Αφού πάρει μια βράση ρίχνουμε ελαιόλαδο και το βούτυρο και σβήνουμε την φωτιά.

Βάζουμε τα μπούτια στον φούρνο και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.


ΓΟΥΙΚΙΠΙΝΤΙΑ ΣΠΙΚΙΓΚ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου