Κυριακή, 10 Απριλίου 2016

ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ


Έχει καταγωγή απο την Κ.Ευρώπη για κάτι γρήγορο και με αρκετά λιπαρά για τις κρύες μέρες του χειμώνα.


Υλικά (4 άτομα)

6 πατάτες μέτριες
4 κρεμμύδια μέτρια
2/3 ποτ.νερού ηλιέλαιο
100 γρ. βούτυρο
κόκκους πιπέρι
αλάτι
1 κουτ.σούπας καστανή ζάχαρη



Εκτέλεση

Κόβουμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια σε ροδέλες.Στη συνέχεια βράζουμε τις πατάτες (αλντεντε) σε αλατισμένο νερό.Σωτάρουμε σε λίγο ηλιέλαιο και στο βούτυρο τα κρεμμύδια και πασπαλίζουμε απο πάνω την καστανή ζάχαρη.Μόλις πάρουν ένα καστανό χρώμα τα αποσύρουμε απο την φωτιά.

Αφού βράσουν οι πατάτες, τις σωτάρουμε στο υπόλοιπο λάδι ελαφρά μαζί με το πιπέρι και το αλάτι.
Μόλις πάρουν ένα ελαφρύ κόκκινο χρώμα σερβίρουμε και απο πάνω ρίχνουμε τα κρεμμύδια.

ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου