Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016

ντοματοσουπα


Πολύ τονωτική και ιδανική σε περίοδο νηστείας.


Υλικά (4 άτομα)

10 ώριμες ντομάτες
1 πράσο
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 ποτ.νερού ελαιόλαδο
2 καρότα
1 ποτ.λευκό κρασί
2 κουτ.σούπας πελτέ
3 κόκκινες πιπεριές
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη


Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τις ντομάτες και τις περνάμε απο τον τρίφτη.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε ελαφρά σε λίγο ελαιόλαδο.Στη συνέχεια ρίχνουμε το πράσο και το αφήνουμε να τσιγαριστεί κι αυτό.Μετά ρίχνουμε τη ντομάτα,το σκόρδο,τα καρότα και τις πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια.ρίχνουμε και το υπόλοιπο λάδι και τα αφήνουμε να πάρουν 1-2 βράσεις.

Σβήνουμε με το λευκό κρασί και προσθέτουμε τον πελτέ.Αφήνουμε περίπου μια ώρα να βράσουν καλά.Κατόπιν περνάμε απο το μίξερ τη σούπα μας για να λιώσουν καλά όλα.Μετά περνάμε απο μια σίτα για πιο λεία υφή και αν τυχόν μας ξέφυγε κάτι απο το μίξερ.Βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα την ντοματόσουπα και αφήνουμε να βράσει για περίπου 10 λεπτά.Ρίχνουμε αλάτι,πιπέρι και την ρίγανη.





Σερβίρεται προαιρετικά με ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό και γιαούρτι.

http://www.theguardian.com/lifeandstyle/wordofmouth/2012/jun/14/how-to-cook-perfect-tomato-soup

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου