ΦΑΚΕΣ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΑ


Ο τραχανάς είναι πολύ γνωστό οτι είναι πολυ θρεπτικός και προσφέρει πολλα ευεργετικά στον οργανισμό μας.Ο συνδυασμός του απο την άλλη με ενα άλλο σημαντικό όσπριο που δε λείπει απο κανένα σπίτι σήμερα, αποδίδει τα μέγιστα στην καθημερινή μας διατροφή.


Τη φακή την έχουμε συνδυάσει ως σούπα δυναμωτική και συνήθως τις μέρες του χειμώνα.Με περίπου το 30% των θερμίδων τους από πρωτεΐνες, οι φακές έχουν το τρίτο υψηλότερο επίπεδο πρωτεΐνης, κατά βάρος, οποιουδήποτε οσπρίου ή παξιμάδι, μετά τη σόγια και την κάνναβη.
 wikipedia.org



Υλικά (4 άτομα)

250γρ. τραχανά
200γρ. φακές
1 ώριμη ντομάτα
μισή κουταλιά πελτέ
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
3 φύλλα δάφνης
μισή κουτ.σούπας κύμινο
πάπρικα γλυκιά
1 κουτ.σούπας σόγια σως
1 φλ.καφέ ελαιόλαδο
5-6 σταγόνες ταμπάσκο


Εκτέλεση

Βράζουμε για 15 λεπτά τις φακές,τις στραγγίζουμε και πετάμε το νερό.Τις βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο και με το κρεμμύδι και σωτάρουμε για λίγα λεπτά.Μετά προσθέτουμε τον τραχανά και στο τέλος ρίχνουμε νερό και τις αφήνουμε να βράσουν μαζί με τη δάφνη για 10 λεπτά περίπου.

Τρίβουμε τη ντομάτα στον τρίφτη και  τη ρίχνουμε στην κατσαρόλα.Αφήνουμε για περίπου 20 λεπτά να βράσουν.Στη συνέχεια ρίχνουμε τον πελτέ,την πάπρικα,τη σόγια,το κύμινο και το ταμπάσκο.Βράζουμε για άλλα 5 λεπτά και σερβίρουμε.


wikipedia.org
megatv version
cooking
ιστορικά
φακή στο πέρασμα του χρόνου

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις