Τρίτη, 17 Μαΐου 2016

ΕΛΑΦΡΥΣ ΜΟΥΣΑΚΑΣ


Μία συνταγή ότι πρέπει για αυτούς που τους αρέσει ο μουσακάς.Μία ελαφριά έκδοση λοιπον του κατά τα άλλα παραδοσιακού μας πιάτου.
Πολλοί έχουν συνδυάσει αυτό το φαγητό με το τηγάνι και το περίσσιο λίπος,την χρονοβόρα προετοιμασία και τον χαμό στην κουζίνα.
Ας δούμε όμως και ένα εναλλακτικό τρόπο όμως που θα πείσει πολλούς να το κάνουν πιο συχνά αυτό το φαγητό...



Υλικα (2 άτομα)

2 μελιτζάνες κομμένες σε χοντρές φέτες
4 πατάτες μεσαίες και αυτές κομμένες σε χοντρές φέτες
2 κολοκυθάκια
Μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο
Μισό κιλό μοσχαρίσιο κιμά
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 ντομάτες μεγάλες και ώριμες
150 γρ.φέτα κομμένη σε μικρούς κύβους
Αλάτι & πιπέρι
Πάπρικα καπνιστή
Κύμινο
Κόλιαντρος αποξηραμένο
4 φέτες εμμενταλ




Εκτέλεση

Σωταρουμε τα κρεμμύδια σε λίγο λάδι και ρίχνουμε τον κιμά.Αφήνουμε 10 λεπτά περίπου και ρίχνουμε μισό ποτήρι νερό.Προσθέτουμε τη ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη και τα μπαχαρικά.Βράζουμε για περίπου 25 λεπτά.

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα νερό αρκετό και βράζουμε για λίγο τις πατάτες για να μαλακωσουν.Στη συνέχεια κάνουμε το ίδιο και για τις μελιτζάνες αλλά μόνο για 5 λεπτά.

Στρωνουμε τις πατάτες,τις μελιτζανες και το κολοκυθακι σε φέτες. Ρίχνουμε από πάνω και τον κιμά.
Στο τέλος ρίχνουμε από πάνω την φέτα και τις φέτες εμμενταλ.

Ψήνουμε στους 180 για περίπου 30 λεπτά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου