μαγιονεζα


Είναι ένας παχύς, κρεμώδης σάλτσα, συνήθως ενός άσπρου ή ανοικτό κίτρινο χρώματος, όποιος γίνεται και τρώγεται το κρύο. Είναι ένας σταύλος γαλάκτωμα φυτικό έλαιο διασκορπισμένος μέσα ύδωρ,με το λέκιθο αυγών ως γαλακτωματοποιητή, αρωματικός με ξίδι ή λεμόνι χυμός (που βοηθά το γαλάκτωμα) και συχνά μουστάρδα. Αλλος καρυκεύματα κλήση για άλλα ονόματα (δείτε κατωτέρω). Η μαγιονέζα είναι ενός μαγιονέζας από σάλτσες μητέρων από τον κλασικό Γαλλικό μαγείρεμα, έτσι είναι η βάση για πολλές άλλες κατεψυγμένες σάλτσες και σάλτσες σαλάτας. Παραδείγματος χάριν:
  • Aioli είναι μαγιονέζα ελαιολάδου που συνδυάζεται με το σκόρδο.
  • Σάλτσα Tartare είναι μαγιονέζα που καρυκεύεται με τις κάπαρες και τα χοντρά κομμάτια των τουρσιών.
  • Ρωσική σάλτσα (επίσης γνωστός ως σάλτσα της Marie-$l*Rose στην Ευρώπη) είναι μαγιονέζα με σάλτσα ντοματών ή κέτσαπ και γιαούρτι ή βαριά κρέμα προστιθέμενη.

 Η μαγιονέζα γίνεται με αργά να προσθέσει το πετρέλαιο σε έναν λέκιθο αυγών (που αναμιγνύεται μερικές φορές με τη μουστάρδα, για να βοηθήσει να καταλύσει την αντίδραση) χτυπώντας ελαφρά σθεναρά για να διασκορπίσει το πετρέλαιο στο υγρό. Τα άλλα συστατικά προστίθενται αργότερα για τη γεύση. Ο λέκιθος αυγών περιέχει λεκιθίνη, ποιες πράξεις ως γαλακτωματοποιητής. Είναι έπειτα καρυκευμένος με άλας ή άλλα καρυκεύματα.








ΕΝΝΑΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΑΓΙΟΝΕΖΕΣ



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις