Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Λαχανο με τραχανα


Χωριάτικη συνταγή για να ζεστάνει τις κρύες μέρες του χειμώνα αλλά και όσους επιθυμούν κάτι διαφορετικό τις ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές μέρες.



Υλικά (3 άτομα)

Μισό λάχανο μεγάλο
Μισό ποτήρι ελαιόλαδο
150γρ. Ρεπάνι
2 κουτάλι.σουπας χυμό ντομάτας
Μια καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
80γρ. Τραχανά
Μισό λεμόνι (χυμό)
40γρ. Κόλιανδρο ψιλοκομμένο
50γρ. Μαϊντανό ψιλοκομμένο



Εκτέλεση

Σωταρουμε τις κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες όπως επίσης και το ρεπάνι κομμένο σε κύβους σε λίγο ελαιόλαδο.Προσθετουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και στη συνέχεια το λάχανο πολύ λεπτά κομμένο (σε τρίφτη κατά προτίμηση).

Αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά να ροδισουν και να "μαραθούν" τα υλικά και ρίχνουμε νερό και τον χυμό ντομάτας.Μετα από 15 λεπτά μόλις πιει το νερό αποσύρουμε από την φωτιά.
Σε ένα κατσαρολακι βάζουμε τον τραχανά με νερό να βράσει μέχρι να είναι έτοιμος.Οταν λοιπόν βράσει προσθέτουμε τον κόλιανδρο και τον μαϊντανό, ανακατεύουμε και το ρίχνουμε στο λάχανο.
Επαναφέρουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας απαλά και προσθέτωντας ακόμα λίγο ελαιόλαδο.

Στο τέλος βάζουμε την καυτερή ψιλοκομμένη και τον χυμό από το λεμόνι.

Καλή όρεξη!!

ΧΡΗΣΙΜΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου