Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017

Κοτοπουλο φυστικοβουτυρο και πλιγουρι με σταφιδα αρρωνια

Μια εντελώς εναλλακτική συνταγή για ιδιαίτερους γευστικούς κάλυκες.
Γεμάτη θρεπτικά συστατικά που θα ικανοποιήσουν τις ανάγκες σας.


Υλικά (3 άτομα)

2 στήθη κοτόπουλο
2 κουτ.σούπας φυστικοβούτυρο
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 κουτ,σούπας soy sauce
1 πράσο
50γρ.σταφίδα αρρώνια
20γρ. σταφίδα ξανθιά
1 κούπα πλιγούρι
1 φλυτζανάκι καφέ κονιάκ
40γρ. παρμεζάνα τριμμένη


Εκτέλεση

Ξεπλένουμε καλά το κοτόπουλο και το κόβουμε σε μεγάλους κύβους.Σε ένα μπώλ βάζουμε την soy sauce και το φυστικοβούτυρο και σε αυτό το μίγμα μαρινάρουμε (μαζί με λίγο ελαιόλαδο) το κοτόπουλο μας.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σωτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και το πράσο.Ρίχνουμε μετά το κοτόπουλο (αφου το αφήσαμε για 1 ώρα στο ψυγείο) και το αφήνουμε να κοκκινίσει καλά.Σβήνουμε με νερό και το αφήνουμε να "βράσει" για 30 λεπτά περίπου.

Σε ένα ποτήρι ζεστό νερό βάζουμε τις σταφίδες να μουλιάσουν για 30 λεπτά περίπου.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και το πλιγούρι και το αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά περίπου.Αφού πήξει αρκετά το πλιγούρι μας,ρίχνουμε το κονιάκ.

Στο τέλος βάζουμε τις σταφίδες (όπως είναι με το νερό) και την παρμεζάνα.Ανακατεύουμε συνχώς να μην κολλήσει και σερβίρουμε μόλις πήξει.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου