Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2017

Kids taste: αλευροπιτα σουπερ θρεπτικη

Πολλες φορές φτάνουμε στο αμήν όταν τα αγγελούδια μας δε λένε να φάνε τίποτα.Καταληγεις να κάνεις τον Καραγκιόζη και κάθε είδους ακροβατικά μπας και ανοίξει το στοματακι του και φάει κάτι.
Άλλες φορές πάλι επικρατεί κυνηγητό με σκοπό...Το φαι!!



Υλικά

1 αυγό
1 φλυτζάνι αλεύρι
Λίγο ελαιόλαδο
Λίγο βούτυρο
Μισό κουταλάκι γλυκού μπεικιν παουντερ
2 καρότα
5-6 φύλλα σπανάκι
1 κόκκινη πιπεριά
150γρ.φετα
1 κρεμμύδι μεγάλο
1 σκελίδα σκόρδο
1 φλυτζάνι νερό
Αλάτι λίγο, πάπρικα λίγο


Εκτέλεση

Βράζουμε για πολύ λίγο το σπανάκι και το ψιλοκόβουμε.Ψιλοκοβουμε και το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και σε ένα κατσαρολακι τα σωταρουμε μέχρι να μαραθούν.
Στη συνέχεια κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες το καρότο και το προσθέτουμε και αυτό.Μετα από περίπου 10 λεπτά και αφού έχουν μαλακώσει και τα καρότα,ρίχνουμε την πιπεριά σε μικρούς κύβους.Μολις είναι έτοιμα τα αποσύρουμε από την φωτιά μέχρι να κρυώσουν.
Χτυπάμε σε ένα μπωλ το νερό,το αυγό και το λάδι.Σε ένα άλλο μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και το μπεικιν.Ανακατευουμε στο τέλος τα υγρά με τα στερεά και προσθέτουμε τα υλικά που μαγειρεψαμε προηγουμενως
Αλευρωνουμε και βουτυρωνουμε ένα ταψακι.Ριχνουμε το μίγμα μας και προσθέτουμε από πάνω την φέτα.Ψηνουμε στους 200 βαθμούς αέρα για περίπου 40 λεπτά.
Θα το λατρέψουν τα παιδάκια σας και θα αποκομίσουν ένα σωρό θρεπτικά στοιχεία!


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου