Κυριακή, 5 Μαρτίου 2017

KIDS TASTE: ΤΡΑΓΑΝΟΙ ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΦΑΚΕΣ ΚΑΙ ΡΥΖΙ

Συνήθως τα παιδιά δε δείχνουν ενδιαφέρον για υγιεινά φαγητά όπως φακές,φασολάδα κ.α.
Ως γονιός λοιπόν καλείσαι να βρείς τρόπους για να καταφέρει το παιδί να φάει και να αποκομίσει κάθε θρεπτικό στοιχείο απο τα φαγητά που δεν τρώει.



Υλικά

1φλ.τσαγιού φακές
1/2 φλ.τσαγιού ρύζι γλασέ
2 φύλλα δάφνης
1 1/2 κούπα αλεύρι
1/2 κούπα γαλέτα
2 κουτ.σούπας χυμό ντομάτας
1 κουτ.γλυκού ταχίνι
μισό ματσάκι μαιντανό
1 αυγό
1/3 κουπας γάλα


Εκτέλεση

Για αρχή βράζουμε την φακή 2 φορές.Το πρώτο νερο (για 10 λεπτά) το πετάμε και ξεπλένουμε την φακή.Την ξαναβράζουμε για περίπου 15 λεπτά με τα φύλλα δάφνης.Την σουρώνουμε και την αφήνουμε στην άκρη μόλις είναι έτοιμη.
Βράζουμε το ρύζι με λίγο αλάτι και όταν είναι έτοιμο το σουρώνουμε όπως την φακή.

Μόλις κρυώσουν λίγο τα υλικά μας τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαιντανό,τον χυμό ντομάτας και το ταχίνι.
Βάζουμε σε ένα μπωλ το αυγό χτυπημένο μαζί με το γάλα και λίγο αλάτι.
Κατόπιν ρίχνουμε αλεύρι στο μίγμα που κάναμε πριν,μέχρι να πήξει και να πλάθετε.Κάνουμε έτσι μικρά κεφτεδάκια και τα περνάμε πρώτα σε αλεύρι,μετά στο αυγό και στο τέλος στην γαλέτα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου.

(για έξτρα γεύση μπορούμε να προσθέσουμε στο μίγμα της φακής με το ρύζι,κάποιο έντονο κασέρι ή και φέτα)



Χρήσιμα: δάφνηοφέλη δάφνης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου