Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017

Σκραμπλ αυγα με κοτοπουλο

Πολυ θρεπτικη και υγιεινη συνταγη για πολυ απαιτητικους που αναζητουν ενα ποιοτικο πρωινο ή ενα πλουσιο γευμα!Γινεται ευκολα και μας εφοδιαζει με ολα τα απαραιτητα για μια γεματη μερα...


Υλικα (2 ατομα)


Για τον κιμα κοτοπουλο

1/2 κιλο κιμα κοτοπουλο
3 κουτ.σουπας φρυγανια τριμμενη
1 αυγο
1 φρ.κρεμμυδακι ψιλοκομμενο
λιγο σελινο
1 κοκκινη πιπερια ψιλοκομμενη
αλατι,πιπερι

Για τα αυγα

4 αυγα
100 ml κρεμα γαλακτος
λιγο πιπερι
μοσχοκαρυδο



Εκτελεση

Βαζουμε ολα τα υλικα για τον κιμα σε ενα μπωλ και ανακατευουμε.Εαν ειναι λιγο πιο υγρος ο κιμας,προσθετουμε λιγο ακομα φρυγανια.Το αφηνουμε μετα στο ψυγειο για μιση ωρα να ξεκουραστει.
Στη συνεχεια το βαζουμε σε ενα τηγανι και το μαγειρευουμε.Ριχνουμε ταυτοχρονα λιγο ελαιολαδο και λιγο νερο.Ανακατευουμε συνεχεια μεχρι να σπασει ο κιμας και να γινει ομοιομορφος.
Αφηνουμε να σιγοβρασει για περιπου μιση ωρα και αφαιρουμε απο την φωτια να κρυωσει.

Στη συνεχεια σπαμε τα αυγα σε ενα κατσαρολακι,ριχνουμε το πιπερι και ανακατευουμε με ενα συρμα συνεχεια.Προσθετουμε την κρεμα γαλακτος και συνεχιζουμε το ανακατεμα.Το μιγμα μας πρεπει να γινει ενας ωραιος χυλος.Μολις ειναι ετοιμα τα αυγα,ριχνουμε τον κιμα και κλεινουμε την φωτια χωρις να απομακρυνουμε το κατσαρολακι απο την εστια.Προσθετουμε το μοσχοκαρυδο.

Ανακατευουμε μεχρι να πηξει τοσο ωστε να γινει πιο πηχτος χυλος απο πριν.


*Συνδυαζεται αψογα με φρυγανισμενο ψωμι

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου