Δευτέρα, 29 Μαΐου 2017

Μεσογειακό συκώτι

Υλικά (2 άτομα)
1/2 κιλό συκώτι
3 κουταλιές σούπας αλεύρι
1 μεγάλο κρεμμύδι
60γρ ντοματινια
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας βούτυρο φρέσκο
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Αλευρωνουμε το συκώτι και ψήνουμε στο μισό λάδι που έχουμε.Μολις ψηφει και από τις δύο πλευρές,το αποσύρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Κόβουμε σε φέτες το κρεμμύδι και το τσιγαριζουμε στο υπόλοιπο λάδι.Στη συνέχεια ρίχνουμε το σκόρδο όπως είναι για να το αφαιρέσουμε εύκολα μετά.
Κόβουμε τα ντοματινια και τα βάζουμε και αυτά.Σβηνουμε αφού ψηθούν και αυτά με λίγο νερό και αφήνουμε λίγο να πάρουν μια βραση.Προσθετουμε και το μαϊντανό στο τέλος.Πεντε λεπτά πριν το σερβίρισμα και όσο βράζει η σάλτσα, βάζουμε το συκώτι μέσα για 5 λεπτά.
Αποσύρουμε και σερβίρουμε είτε σκέτο με μια σαλατα είτε με ρύζι.





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου