Τρίτη, 6 Ιουνίου 2017

Φαβα με καπνιστο μπεικον και θυμάρι

Πάντα ήταν θρεπτική η φάβα και σε συνδυασμό με τα έντονα αρώματα του μπέικον και από το θυμάρι, συνθέτουν μια όμορφη συνταγή!

Υλικά (2 άτομα)

1 ποτήρι κίτρινη φάβα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
3 φέτες καπνιστό μπέικον
1 κουταλιά γλυκού φρέσκο θυμάρι
Καπνιστή πάπρικα
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βράζουμε την φάβα σε νερό αλατισμένο.
Σε ένα τηγάνι σωταρουμε το ψιλοκομμένο μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό.

Μόλις γίνει ένας πηχτός χυλός η φαβα, αποσύρουμε από τη φωτιά.Μπορουμε να την αλεσουμε σε μπλέντερ για να πάρει τη μορφή βελουτε χυλού ή μπορούμε να το αφήσουμε ως έχει.
Προσθέτουμε φρέσκο ελαιόλαδο, πιπέρι και στο τέλος το μπέικον,το θυμάρι και λίγο πάπρικα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου