Πουρές μελιτζάνας με τηγανιτό κοτόπουλο




Τα μυστικά και νόστιμα χαρακτηριστικά απο την Πόλη συνδυάζονται σε αυτή τη συνταγή με μοντέρνες λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά.Η μελιτζάνα δίνει ένα "βάρος" γευστικό αλλά και στην ...πέψη!
Η γεύση όμως μας ταξιδεύει πίσω στον χρόνο όπου οι μάγειρες εκείνης της εποχής δημιουργούσαν σε μπακίρι και χαλκό όλα αυτά τα γευστικά θαύματα...


ΥΛΙΚΑ (2 ατομα)

2 φιλέτα κοτόπουλο
3 μελιτζάνες μέτριες
2 μικρές πατάτες
1/2 ποτήρι γάλα φρέσκο
1 φύλλο δάφνης
1 ποτήρι κρασί λευκό
1 κουτ.σούπας φρέσκο βούτυρο
1/3 ποτ.ελαιόλαδο
60γρ. κίτρινο τυρί (κασέρι) τριμμένο
λίγο καπνιστό ταμπάσκο
αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Χαράζουμε και ψήνουμε τις μελιτζάνες στον φούρνο μέχρι να μαλακώσουν στους 180 βαθμούς.
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.Τα αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά να μαριναρισθούν.

Βράζουμε τις πατάτες σε νερό με την δάφνη.

Μόλις είναι έτοιμες οι μελιτζάνες τις αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν και τις καθαρίζουμε.
Στη συνέχεια και αφού βράσουν και οι πατάτες,τις ψιλοκόβουμε και τις ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τις καθαρισμένες μελιτζάνες.Ρίχνουμε το γάλα.Βάζουμε και το βούτυρο και ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία.
Αφού πάρει μερικές βράσεις σβήνουμε το μάτι και ρίχνουμε το τριμμένο τυρί,αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.

Ρίχνουμε σε ένα τηγανάκι το μαριναρισμένο κοτόπουλο και μόλις πάρει χρώμα σβήνουμε με το κρασί.Αφήνουμε να πάρει μια βράση και χαμηλώνουμε την ένταση.Σκεπάζουμε και περιμένουμε περίπου 25 λεπτά προσθέτωντας όταν χρειάζεται νερό.

Αφού πέσει λίγο η θερμοκρασία από τον πουρέ...το περνάμε από μπλέντερ για να πάρει μια βελούδινη υφή.


η αρχή μελιτζάνα με υγεία διατροφικά Κωσταντινούπολη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις