Λάχανο με άρωμα γλυκάνισου και μπιφτεκια κοτόπουλου



Μια συνταγή εύκολη αλλά όχι τόσο γρήγορη...


Υλικά (2 άτομα)



Για τα μπιφτέκια:

1/2 κιλό κιμά
2 αυγά
μισό ματσάκι μαιντανό
1 κρεμμύδι στον τρίφτη
μισή κούπα φρυγανιά τριμμένη
2 κουτ.σούπας γιαούρτι
1 κουτ.σουπας βουτυρο
1 κουτ.σουπας ελαιολαδο
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη,τζίντζερ


Για το λάχανο:

1 μέτριο λάχανο
3 κούπες ζωμό κοτας
2 κουτ.σούπας σογια σως
λίγο μπούκοβο
μιση κουτ.γλυκου γλυκανισο
3 φρεσκα κρεμμύδια
2 σκελιδες σκορδο
μιση κουπα ελαιολαδο




Εκτελεση

Ζυμωνουμε ολα τα υλικα για να κανουμε τον κιμα και το αφηνουμε για 30 λεπτα να ξεκουραστει.
Κοβουμε το λαχανο σε λεπτες λωριδες (αφαιρωντας φυσικα το κοτσανι που βρισκεται στο κατω μερος) και το ριχνουμε στην κατσαρολα μαζι με λιγο νερο.

Μολις αρχισει να "μαραινεται" ριχνουμε τον ζωμο.Στη συνεχεια και μετα απο 5 λεπτα ριχνουμε τα κρεμμυδια,το μπουκοβο,την σογια και το σκορδο.Αφηνουμε για περιπου 20 λεπτα σε μετρια φωτια και μετα ριχνουμε το ελαιολαδο. και τον γλυκανισο

Αφου ξεκουραστηκε ο κιμας,τον πλαθουμε σε μπιφτεκια και το ψηνουμε σε τηγανι με το βουτυρο και το λαδι.Σε χαμηλη φωτια ψηνουμε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις