Παπουτσάκια Veggie

Ενα φαγητο για χορτοφαγους και μια εναλλακτικη απο μια παραδοσιακη συνταγη βγαλμενη απο το παρελθον σε μια μορφη διαφορετικη!


Υλικα (2 ατομα)

4 μετριες μελιτζανες
150γρ. μανιταρια champion
6 πρασινες πιπεριες
2 κολοκυθακια
2 αυγα
600ml γαλα
200γρ. φετα
μισο ματσακι μαιντανο
1 και μισο ποτηρι ελαιολαδο
150γρ βουτυρο φρεσκο
αλευρι οσο παρει
2 ντοματες
1 ποτηρι χυμο ντοματας
αλατι,πιπερι,εστραγκον,θυμαρι,μοσχοκαρυδο


Εκτελεση

Κοβουμε τις μελιτζανες κατα μηκος και τις τηγανιζουμε στο ελαιολαδο (1 ποτηρι) μεχρι να μαραθουν λιγο.Κατοπιν σε προθερμασμενο φουρνο τις ψηνουμε για περιπου 30 λεπτα.Τις βγαζουμε και τις αφηνουμε να κρυωσουν.
Παραλληλα ψιλοκοβουμε ολα τα λαχανικα και τα σωταρουμε μεχρι να μαλακωσουν στο υπολοιπο ελαιολαδο.Σβηνουμε με τον χυμο ντοματας και προσθετουμε λιγο νερο,ισα να σκεπασει τα λαχανικα.
Αφηνουμε να βρασει για 15 λεπτα και το αφηνουμε να κρυωσει.
Αφου κρυωσαν οι μελιτζανες αφαιρουμε λιγο απο την σαρκα και το ψιλοκοβουμε.Το ριχνουμε στο υπολοιπο μειγμα με τα λαχανικα.Ριχνουμε στις μελιτζανες αλατι και πιπερι.
Στην σαλτσα με τα λαχανικα προσθετουμε αλατι,εστραγκον και θυμαρι.Ανακατευουμε...

Μεχρι να κρυωσουν εντελως ολα,φτιαχνουμε την μπεσαμελ.
Ριχνουμε το βουτυρο σε μια κατσαρολα μεχρι να λιωσει.Σιγα σιγα στη συνεχεια προσθετουμε αλευρι μεχρι να γινει σβωλους.Ριχνουμε το γαλα και ανακατευουμε συνεχως.
Μολις πηξει αρκετα,αφαιρουμε απο την εστια και ριχνουμε τα αυγα,την φετα και το μοσχοκαρυδο.Ανακατευουμε μεχρι να ομογενοποιηθουν ολα.

Στρωνουμε σε ενα ταψι μια λαδοκολλα και στρωνουμε πανω τις μελιτζανες.Περιπου 2 κουτ.σουπας αναλογουν στην καθε μελιτζανα.Μετα βαζουμε την μπεσαμελ.
Κοβουμε σε λεπτες φετες τις ντοματες και τις στρωνουμε και αυτες απο πανω.

Ψηνουμε στους 200 για μιση ωρα περιπου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις