Πολεντα

H πολέντα δεν είναι τίποτα άλλο από χυλός καλαμποκάλευρου με νερό ή γάλα και είναι πολύ διαδεδομένη στην ιταλική κουζίνα. Ανταγωνίζεται έντονα τα ζυμαρικά και ο λόγος είναι ότι ταιριάζει ιδανικά με βότανα και μυρωδικά, αποτελώντας καλό «όχημά» τους σε μια συνταγή.



Υλικά :

3 φλυτζάνια νερό
1 κ. γ αλάτι, ½ φλιτζάνι καλαμποκάλευρο
λίγο λαδάκι, πορτοκαλόφλουδα, λίγες σταφίδες μαύρες
κανέλα και ζάχαρη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση :
Βάζουμε το νερό στην κατσαρόλα και στη συνέχεια όλα τα υλικά,
ανακατεύουμε δυνατά και γρήγορα ( θέλει προσοχή να μην σβολιάσει)
μέχρι να πήξει.
Σερβίρουμε στο πιάτο, και από πάνω ρίχνουμε κανέλα όπως είναι
ζεστό και ζάχαρη.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις