μπαμιες με θραψαλο

Βγαλμένη απο την ελληνικη μεσοαστή οικογένεια,αυτη η συνταγή μας φέρνει πιο κοντά στη νηστεία



Υλικα (3 ατομα)

1 κιλο θράψαλο σε κομμάτια
700 γρ. μπάμιες
1 κρεμμύδι μεγάλο
3 φυλλα δάφνης
1 ποτηρι χυμο ντοματας
2 κουτ.γλυκου πελτε
1/2 ποτηρι κρασι λευκο
αλατι, πιπερι, δεντρολιβανο, μπαχαρι
2 κουτ.σουπας σογια σως


Εκτελεση

Καθαρίζουμε και πλενουμε τα θραψαλα.Σωταρουμε το ψιλοκομμενο κρεμμυδι και ριχνουμε μεσα το θραψαλο.Σβηνουμε με το κρασι και ριχνουμε την σογια,το δεντρολιβανο και το πιπερι.
Σε ενα γουδι χτυπαμε το μπαχαρι με το αλατι και το ριχνουμε και αυτο μεσα.Αφου αφησουμε να βρασουν τα θραψαλα περιπου 10 λεπτα,ριχνουμε τη ντοματα με τον πελτε και τα φυλλα δαφνης.

Στη συνεχεια ριχνουμε τις μπαμιες και αφηνουμε να βρασουν ολα μαζι για περιπου 30 λεπτα σε μετρια φωτια.



ΙΝΦΟ: Θράψαλο
            Μπάμιες Μπάμιες τιπ!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις