κοτοπουλο με γαλα καρυδας
Συνταγη της στιγμης...
Υλικά
2 στήθη απο κοτόπουλο κομμένα σε μπουκιές
2 σκελίδες σκόρδο
60γρ. κάσιους
μισό ματσάκι μαιντανό
μισο ποτήρι γάλα καρύδας
2 κουτ.σούπας λάδι καρύδας
μισό ποτήρι ηλιέλαιο
2 κόκινες πιπεριές
3 φρέσκα κρεμμύδια
1 ποτηρι ζωμό λαχανικών
κάρυ,αλάτι,πιπέρι
Εκτέλεση
Ψιλοκόβπουμε τα κρεμμύδια και σπάμε τα κάσιους.Τα σωτάρουμε σε λίγο ηλιέλαιο μεχρι να ροδίσουν.Ρίχνουμε το κοτόπουλο και περιμένουμε να πάρει χρώμα και αυτό.
Μετα άπο 10 λεπτά περίπου ρίχνουμε τις σκελίδες και τις ψιλοκομμένες πιπεριές.Βάζουμε το λάδι καρύδας και το ηλιέλαιο και περιμένουμε περίπου αλλα 10 λεπτά.
Σβήνουμε με τον ζωμό και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 30 λεπτά (προσθέτωντας αν χρειαστεί νερο).Μόλις ψηθεί το κοτόπουλο και εξατμιστεί το περισσότερο νερο,ρίχνουμε το κάρυ,αλάτι,γάλα καρύδας και πιπέρι.Αφήνουμε για αλλα 10 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια.
Συνδυάζεται με ρύζι μπασμάτι ή τζαζμίν...
TIP: για αρωματισμενα κάσιους και για πιο δυνατό άρωμα,μπορείτε να χτυπήσετε σε γουδί τα κάσιους με το αλάτι και το σκόρδο.
Υλικά
2 στήθη απο κοτόπουλο κομμένα σε μπουκιές
2 σκελίδες σκόρδο
60γρ. κάσιους
μισό ματσάκι μαιντανό
μισο ποτήρι γάλα καρύδας
2 κουτ.σούπας λάδι καρύδας
μισό ποτήρι ηλιέλαιο
2 κόκινες πιπεριές
3 φρέσκα κρεμμύδια
1 ποτηρι ζωμό λαχανικών
κάρυ,αλάτι,πιπέρι
Εκτέλεση
Ψιλοκόβπουμε τα κρεμμύδια και σπάμε τα κάσιους.Τα σωτάρουμε σε λίγο ηλιέλαιο μεχρι να ροδίσουν.Ρίχνουμε το κοτόπουλο και περιμένουμε να πάρει χρώμα και αυτό.
Μετα άπο 10 λεπτά περίπου ρίχνουμε τις σκελίδες και τις ψιλοκομμένες πιπεριές.Βάζουμε το λάδι καρύδας και το ηλιέλαιο και περιμένουμε περίπου αλλα 10 λεπτά.
Σβήνουμε με τον ζωμό και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 30 λεπτά (προσθέτωντας αν χρειαστεί νερο).Μόλις ψηθεί το κοτόπουλο και εξατμιστεί το περισσότερο νερο,ρίχνουμε το κάρυ,αλάτι,γάλα καρύδας και πιπέρι.Αφήνουμε για αλλα 10 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια.
Συνδυάζεται με ρύζι μπασμάτι ή τζαζμίν...
TIP: για αρωματισμενα κάσιους και για πιο δυνατό άρωμα,μπορείτε να χτυπήσετε σε γουδί τα κάσιους με το αλάτι και το σκόρδο.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου