Πατάτες με φλούδα σε πετιμεζι
Ελληνικά στοιχεία μέσα σε αυτή τη συνταγή δημιουργούν ένα πολύ ωραίο φαγητό - ορεκτικο.Ιδανικο για μπύρα...
Υλικά (2 άτομα)
6 πατάτες μέτριες
3 σκελίδες σκόρδο
2 κουτί.σουπας ελαιόλαδο
2 κουτί.σουπας πετιμέζι
Χυμό από 2 πορτοκάλια
2 κουτί.γλυκου μουστάρδα ντιζον
Κάρυ, αλάτι χοντρό, πιπέρι,ρίγανη
Για το ντιπ
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1 φλ.καφε ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουτί.σουπας μαγιονέζα
1 κουτί.γλυκου μουστάρδα
Αλάτι,πιπερι,ρίγανη
Εκτέλεση
Πλένουμε και σαπουνιζουμε καλά τις πατάτες.Τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια όσο μια μπουκιά.Τις ξεπλένουμε και τις στραγγίζουμε.
Σε λεκάνη ρίχνουμε όλα τα υλικά και το σκόρδο λιωμένο στο γουδί με λίγο αλάτι.
Τα ανακατεύουμε καλά ώστε να ενσωματωθούν ομοιόμορφα όλα τα υλικά.Κατοπιν ρίχνουμε τις πατάτες και αναδευουμε ελαφρά για να πάει το μίγμα παντού.Αφηνουμε για 15 λεπτά.Στη συνέχεια ψήνουμε στους 220 βαθμούς σε αέρα για 30 λεπτά περίπου.
Για το ντιπ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και αφήνουμε για 20 λεπτά.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου